Mislukte carrière vader inspireert George Clooney

Borizzz

George Clooney heeft zich door zijn vader laten inspireren voor zijn politieke film The Ides of March. Journalist Nick Clooney deed in 2004 voor de Democraten mee aan de verkiezingen voor het Amerikaanse congres, maar verloor. "Ik zag hoe smerig het spel is, en dat was alleen nog maar voor een zetel in het Congres", zegt de 50-jarige acteur tegen de lokale krant Cincinnati Enquirer uit Kentucky.

"Het maakt niet uit hoe eerlijk je probeert te blijven, je zult altijd moeten samenwerken met mensen die je niet vertrouwt", zegt Clooney over de politieke ambities van zijn vader. Nick Clooney is zijn hele leven politiek actief geweest. "Veel van zijn ideeën waren een belangrijk onderdeel van mijn opvoeding."

Clooney schreef het scenario voor The Ides of March, tekende voor de regie en speelde de hoofdrol. Hij speelt de Democratische gouverneur Mike Morris die een gooi doet naar het Amerikaanse presidentschap. Ryan Gosling is te zien als campagnemedewerker van Morris, die door de tegenpartij wordt verleid over te lopen.

The Ides of March draait vanaf 20 oktober in de Nederlandse bioscopen.