Golfer Hoey wint Alfred Dunhill Links

Peterselieman

Michael Hoey heeft het golftoernooi Alfred Dunhill Links Championship op zijn naam geschreven. de Noord-Ier rekende op de slotdag van het evenement op The Old Course in St. Andrews (Schotland) af met zijn grootste concurrent Rory McIlroy. Joost Luiten kende een goede slotdag en werd gedeeld negende.

De nummer drie van de wereld McIlroy startte op de slotdag met vier birdies en een eagle op de eerste negen holes, waardoor hij de leiding greep. Hoey bleef echter koel en maakte drie birdies in de laatste vier holes om zo op 266 slagen (-22) uit te komen en McIlroy twee slagen voor te blijven. Het was voor Hoey zijn derde zege op de Europese Tour.

Luiten was zaterdag door een goede ronde al opgeklommen naar een gedeelde dertiende plaats en kwam dankzij een ronde van 68 slagen uit op 273 slagen (-15). Ook Maarten Lafeber overleefde de cut. Hij sloot het toernooi af met 279 slagen (-9) wat heb een gedeelde 39e plaats opleverde. Hij vecht nog voor het behoud van zijn tourkaart, terwijl Luiten al verzekerd is van nog een seizoen op het hoogste niveau.