Clooney: 'Batman & Robin veranderde mijn carrière'

René (MrManiak)

George Clooney vond het moeilijk om goed te kunnen zijn in de film Batman & Robin. Dit verklaart Clooney in een interview met Total Film News.

"Met de huidige kennis van zaken is het makkelijk om te zeggen 'Whoa, dat was echt verschrikkelijk en ik was er echt slecht in'", zo legt Clooney uit. "Ik dacht dat de laatste film [Batman Forever] succesvol was en dat ik daarom automatisch in een grote, succesvolle franchisefilm terecht zou komen. Toch heeft Batman & Robin mijn complete carrière veranderd, zelfs al waren zowel de film als mijn rol erg slecht."

Op het moment van de casting twijfelde Clooney geen moment toen hij de rol van de superheld kreeg aangeboden. "Mijn telefoon ging over en de leidinggevende van Warner Bros. zei 'Kom naar mijn kantoor, jij gaat Batman spelen in een Batman-film'. Ik schreeuwde 'Yeah!' en belde mijn vrienden die met mij mee schreeuwden. We konden het niet geloven!"

Batman & Robin ontving van zowel critici als fans dermate slechte kritieken dat producent Warner Bros. besloot de Batman-franchise te beëindigen. Hierdoor sneuvelde een vijfde film genaamd Batman Triumphant met Scarecrow, Man-Bat en Harley Quinn als vijanden. Ook de prequel Batman: Year One en de live-versie van de tekenfilmreeks Batman Beyond werden stopgezet. De serie werd nieuw leven ingeblazen met Batman Begins van regisseur Christopher Nolan.

Clooney is dit najaar te zien in de film The Ides Of March, waar hij zowel de regie als hoofdrol voor zijn rekening neemt. In Nederland verschijnt deze film op 20 oktober in de bioscoopzalen.

Batman & Robin