Automobilist sleurt agent mee

bennootje

Een agent die de bestuurder van een auto wilde controleren, is vrijdagavond in Den Haag een stuk meegesleurd met de wagen. De agent is niet gewond geraakt. Een 26-jarige passagier van de automobilist is aangehouden. Ook werden vier mannen die niks met het incident te maken hebben gehad opgepakt, meldt de politie zaterdag.

Het voorval vond omstreeks 22.15 uur plaats op de Strausslaan. De agent te fiets zag een man zich verdacht gedragen bij een auto. Hij stapte van zijn tweewieler en liep richting de man, die op zijn beurt in de auto stapte.

De agent zette zijn fiets voor de auto neer en deelde de bestuurder van de wagen mee dat hij was aangehouden. De automobilist startte daarop echter de wagen en reed weg. De agent werd hierbij een stukje meegesleurd. De politieman moest loslaten, waarna de auto over de fiets weg reed. Verderop stapte een passagier in en korte tijd later werd de auto geparkeerd en vluchtten de inzittenden te voet.

De passagier, een 26-jarige man uit Den Haag, is opgepakt, van de bestuurder ontbreekt nog elk spoor. De auto waarin het tweetal zat, was gestolen. De vier mannen die werden aangehouden, maar die niks met het incident te maken hadden, mochten na verhoor weer naar huis.