Adriaanse: "Bajrami komt er doorheen"

Redactie

Emir Bajrami krijgt bij FC Twente de kans op speeltijd door onder meer een lange blessure van Nacer Chadli. Zijn trainer vindt dat de Zweed aan het doorbreken is.

Donderdag won Twente met 4-1 van Wisla Krakow, waar Bajrami ook meespeelde. Adriaanse vindt wel dat de buitenspeler nog consequenter moet spelen. "Emir speelde in de eerste helft niet goed, maar had nu rust zomaar drie goals kunnen maken. Ik heb het gevoel, dat hij erdoorheen aan het komen is", zei hij tegen De Telegraaf.

Ook over Ola John was Adriaanse lovend, hoewel hij ook kan verbeteren. "Ola was geweldig in de eerste helft. In de tweede helft was het minder en dat had niets met de conditie te maken, want hij bleef wel terugverdedigen. Het is belangrijk dat hij zijn schot op doel verbetert. Nu schiet hij vaak voluit en mist hij meestal het doel. Die acties hebben pas een meerwaarde, als ze ook een doelpunt op gaan leveren."

Op de buitenposities heeft de Twente-trainer meerdere keuzes, en dat bevalt hem wel. "Je moet het zo zien. Een trainer is net als een timmerman, die een gereedschapskist vol zagen tot zijn beschikking heeft. Zoals een timmerman per klusje bekijkt welke zaag hij gebruikt, zo kan ook een trainer variëren."