Krakers negeren veiligheidseisen demonstratie

Redactie

De organisatie van de demonstratie tegen het kraakverbod zaterdagmiddag in Amsterdam legt de veiligheidseisen van de gemeente naast zich neer. Van de driehoek - politie, justitie en gemeente - mag de demonstratie alleen plaatsvinden op het rustige plein naast het stadhuis. Ook zijn voorwerpen die als wapen kunnen dienen verboden.

In een reactie op de eisen laat de organisatie weten gewoon zoals gepland om 17.00 uur op het Spui bijeen te komen. Ook het 'wapenverbod' wordt genegeerd. "Klaarblijkelijk is het in het Nederland van Bruin-1 niet meer toegestaan om jezelf preventief te beschermen als er gerede kans is dat je zonder reden een gebroken schedel wordt geslagen of zonder aankondiging vol met traangas wordt gepompt."

In de Spuistraat, die op het Spui uitkomt, liep het vorig jaar uit de hand. De krakers gooiden met stenen, stichtten brand en trokken barricades op. Ook werden auto's vernield en werd een woning gekraakt. Er vielen meerdere gewonden en er werden tien relschoppers aangehouden.