Foto's Kuiprellen mogelijk toch op billboards

Redactie

Drie foto's van verdachten van de rellen bij De Kuip in Rotterdam bijna twee weken geleden komen mogelijk binnenkort op billboards in de Maasstad te staan. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Rotterdam vrijdag. De politie meldde zaterdag nog dat de foto's voorlopig niet in het straatbeeld zouden verschijnen.

De politie had op dat moment al een aantal foto's van verdachten vrijgegeven en op onder meer de eigen website geplaatst. Van die verdachten had zich zaterdag een aantal gemeld. Het OM en de politie vonden het inzetten van billboards een te zwaar middel, aangezien er slechts een paar verdachten over waren.

Daarop werden nieuwe foto's van verdachten gepubliceerd. Afhankelijk van de reactie op de nieuwe foto's en de twee foto's die al op onder meer de website van de politie staan, zou later opnieuw worden gekeken of er foto's op schermen komen.

De foto's die nu mogelijk toch in het straatbeeld verschijnen, zijn al een week geleden vrijgegeven zonder dat daar een reactie op is binnengekomen. Het OM hoopt dat met de billboards meer mensen die mogelijk de verdachten kennen worden bereikt. Wanneer de schermen daadwerkelijk worden ingezet, is nog onbekend.

Na een protestmars probeerden tientallen relschoppers medio september het Maasgebouw bij de Kuip binnen te dringen. Agenten konden de hooligans maar net buiten de deur houden door hun dienstwapen te trekken. In totaal zijn nu achttien verdachten aangehouden, van wie er nog drie vastzitten.