'Arts Jackson liet medicijnen verbergen'

Mirjam

De lijfarts van de in juni 2009 overleden popster Michael Jackson vroeg een lijfwacht flacons van medicamenten en en infuuszak weg te halen alvorens om hulp te bellen voor Jackson. Dit zei de lijfwacht Alberto Alvarez donderdag op de derde dag van het proces tegen de arts, Conrad Murray (58).

Alvarez was een van de eersten die de slaapkamer van Jackson binnenkwam nadat de arts die tegen het middaguur had betreden op de dag van Jacksons overlijden, 29 juni. Alvarez belde later het alarmnummer. Hij zei donderdag dat op dat moment de popster al leek te zijn overleden. Volgens de aanklagers wilde Murray verbergen welk middel Jackson had ingenomen en is daarom niet onmiddellijk een ambulance gebeld.

Murray wordt van dood door schuld beschuldigd. Volgens de aanklagers hebben zijn grove nalatigheid en de levensgevaarlijke slaapmiddelen die hij Jackson verstrekte tot de dood van de 'King of Pop' geleid. Murray ontkent dat en stelt dat zijn wereldberoemde patiënt zelf en op eigen initiatief een dodelijke dosis medicijnen tot zich heeft genomen. Het proces duurt naar verwachting vijf weken. De arts kan, indien schuldig bevonden door de jury, vier jaar cel krijgen.

Murray erkent dat hij zijn patiënt in de ochtend een verdoving heeft gegeven. Tegen het middaguur kwam hij er tot zijn schrik achter dat Jackson niet meer ademde.