Van Geel: "Feyenoord gaat terug naar de top"

Olga Kroeders

Ondanks de vele problemen die al jaren spelen bij Feyenoord, is Martin van Geel ervan overtuigd dat de club terugkeert aan de top. De technisch directeur ziet een stijgende lijn.

Feyenoord beleefde een vrij succesvolle transferperiode. Het verloor weliswaar Georginio Wijnaldum en Leroy Fer, maar haalde daar John Guidetti en Otman Bakkal voor terug. "Natuurlijk is het dramatisch dat spelers kiezen voor een overstap naar Twente of PSV, maar dat betekent niet dat Feyenoord tot in lengte van jaren een middenmoter of subtopper zal zijn", zegt Van Geel in Feyenoord Magazine. "Het is mijn stellige overtuiging dat Feyenoord terug naar de top gaat. Vanwege die potentie en de aantrekkingskracht die er nog altijd is."

"Laatst kwam ik tijdens een overleg in contact met supporters", vervolgt Van Geel. "Zij zeiden: Martin, als we dit jaar niet degraderen en we overleven financieel zijn we dik tevreden. Voor mezelf geldt dat totaal niet. Ik wil het hoogst mogelijke halen. Ik zou zeer teleurgesteld zijn als we geen Europees voetbal halen."

"Wat dat betreft ben ik nooit tevreden. Zo was ik als voetballer ook. Ik heb denk ik 450 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld, maar ben er over nog geen drie tevreden geweest. Altijd kon het beter en zo is het nu ook. Wat dat betreft ben ik een perfectionist", aldus Van Geel.