'Zakenman loog in opdracht van Berlusconi'

Redactie

Silvio Berlusconi heeft een zakenman ertoe weten te bewegen een verzonnen verhaal op te hangen aan aanklagers die de aanwezigheid van prostituees op feestjes van de Italiaanse premier onderzoeken. Dat heeft een rechtbank in Napels gezegd, meldde het persbureau ANSA dinsdag.

De zakenman, Giampaolo Tarantini, werd op 1 september gearresteerd op verdenking van afpersing. Hij zou Berlusconi geld afhandig hebben gemaakt met het dreigement uit de school te klappen in het onderzoek naar de prostituees. Uit uittreksels van de beslissing van het tribunaal in Napels valt echter op te maken dat het Berlusconi was die Tarantini overhaalde te liegen, aldus ANSA. Het tribunaal oordeelde dat de zakenman moet worden vrijgelaten.

Tarantini heeft toegegeven dat hij vrouwen betaalde om de feestjes van de premier op te luisteren, maar Berlusconi ontkent hiervan op de hoogte te zijn. De premier erkende dat hij de zakenman geld heeft gegeven, maar zei dat dat alleen maar was omdat Tarantini het geld nodig had.