FOTA moet racekalender 2012 goedkeuren

Peterselieman

De Formula One Teams' Association heeft op de rem getrapt bij het vaststellen van de kalender voor het seizoen 2012. Formule 1-baas Bernie Ecclestone is van mening dat de kalender al vastligt, maar de teams denken hier anders over.

Volgens Autosport is er in het huidige Concorde Agreement een clausule opgenomen waarin staat dat de teams bij meer dan zeventien races per jaar, waarvan meer dan de helft buiten Europa hun goedkeuring moeten verlenen. 2012 voldoet met twintig races en elf overzeese races aan deze criteria. Hoewel er nog wat geschoven kan worden lijkt het goedkeuren van de kalender niet meer dan een formaliteit te zijn.

Ecclestone is ondertussen de bemoeienis van de teams met allerlei zaken, zoals de kalender zat. "De teams hoeven niet mee te doen als ze dat niet willen. Als het ze niet bevalt, gaan ze maar naar de politie. Ze moeten blij zijn dat we überhaupt Grands Prix hebben, want anders zouden ze allemaal failliet gaan," grapte de Brit die wel een serieuze ondertoon in zijn verhaal door liet klinken.