Twaalf arrestaties bij internationale drugsactie

Redactie

Twaalf mensen zijn vorige week tijdens een grote internationale drugsactie in Nederland aangehouden. Ook is ruim drie kilo wiet in beslag genomen. Voor de actie werden honderden mensen en voertuigen gecontroleerd, meldt de politie maandag.

De Nederlandse politie werkte voor de actie van dinsdag tot en met zondagavond samen met collega's uit België, Luxemburg en Frankrijk. Vanwege de actie vonden op bepaalde populaire routes controles plaats, zoals op de route van en naar Maastricht, Luik, Luxemburg en Metz. Op snelwegen, provinciale wegen en op internationale treinen en in bekende drugspanden werden controles gehouden.

De actie leverde onder meer de arrestatie op van een 27-jarige bestuurder van een auto met Frans kenteken in Dordrecht. De automobilist bleek drie kilo wiet bij zich te hebben.

Donderdag werd in Rotterdam een automobilist aangehouden. Hij probeerde aan een controle te ontkomen en reed als een dolleman door de stad. Toen agenten hem eenmaal hadden weten te stoppen, bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd. De man heeft vaker de Opiumwet overtreden. Bij hem werd een flinke hoeveelheid geld gevonden. Hij is voor verder onderzoek aan de recherche overgedragen.

In de Thalys tussen Rotterdam en het station Parijs Gare du Nord werden twee personen na controle in Parijs aangehouden. Het tweetal had een kleine hoeveelheid hennep op zak en is overgedragen aan de Franse opsporingsdiensten.

In België werden uiteindelijk dertien mensen opgepakt en tien voertuigen, 2,5 kilo marihuana, 2,7 kilo cannabis, 355 gram heroïne, 34 gram cocaïne en tien verboden wapens in beslag genomen.