Voorarrest verdachte Kuiprellen verlengd

Redactie

Een 20-jarige verdachte van de rellen bij De Kuip in Rotterdam anderhalve week geleden mag in ieder geval nog veertien dagen langer worden vastgehouden. Drie andere verdachten zijn vrijgelaten onder de voorwaarde dat ze het stadion en de omgeving daarvan voorlopig mijden.

De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam besloot maandag verder twee andere verdachten op vrije voeten te stellen zonder dat zij aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Vijf verdachten zitten nu nog vast, terwijl er vooralsnog dertien verdachten zijn aangehouden, laat het Openbaar Ministerie weten.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag opnieuw aandacht aan de rellen. In de uitzending worden foto's getoond van verdachten van de ongeregeldheden. Foto's van verdachten staan ook op de website van de politie. Eerder overwoog de gemeente hun gezichten op billboards in de stad te laten zien, maar daarvan is afgezien.

Feyenoord-hooligans probeerden anderhalve week geleden het Maasgebouw te bestormen uit protest tegen het beleid van de club. Agenten voelden zich genoodzaakt hun dienstwapen te trekken en konden de relschoppers maar ternauwernood buiten de deur houden.