Dick Jol haalt uit naar scheidsrechters

Peterselieman

Oud-scheidsrechter Dick Jol heeft harde kritiek geuit op het Nederlandse scheidsrechterskorps. In gesprek met Metro laat Jol weten dat hij genoeg heeft van de arbitrale dwalingen in de Eredivisie.

"Week in week uit wordt er geblunderd. De opleiding is een farce. Als je in het gareel loopt is het goed, de rest doet er niet toe. We hebben echt wel goede scheidsrech­ters, maar de echte toppers zijn eigenwijs en hebben een mening. Topscheids zijn is een kunstje," zei Jol. Hij heeft niet alleen kritiek, maar wil zich ook inzetten om het niveau omhoog te krikken. "Van Oostveen roept in een interview dat hij meer transparantie wil. Nou, ik zou graag een keer met hem van gedachten willen wisselen."

Naar aanleiding van de fout die het arbitrale kwartet maakte tijdens de wedstrijd Ajax - FC Twente, laaide de discussie over de scheidsrechters weer op. Tijdens het duel werd een doelpunt van Jan Vertonghen ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. "Ook Vink had dat moeten zien," zegt Jol. "Die gozer (Tiendalli, red.) stond nog steeds bij de cornervlag toen de bal in het net lag. Onbegrijpelijk."