I Am Alive nog altijd in leven

Victor (albedo)

Ubisofts I Am Alive vertoont soms angstvallig weinig teken van leven, maar het lijkt erop dat het spel nog altijd, zoals de titel het zegt, in leven is. De classificatie-instantie Entertainment Software Rating Board (ESRB) heeft namelijk een M-rating aan het spel toegekend, zo blijkt uit het keuringsrapport op de ESRB-website.

De M-rating krijgt het spel voor grove taal en gewelddadige inhoud. Uit de beschrijving weten we dat het een actiespel is waarin we een man spelen die in een post-apocalyptische wereld zijn familie moet vinden. In het spel reist de speler door ruïnes met een machete op zak om zich te verdedigen. Volgens de beschrijving kun je vijanden op brute manieren doden, zoals de keel doorsnijden. Dit alles vergezeld met realistisch beelden en pijnkreten.

De classificatie door de ESRB is op zijn minst een indicatie dat het spel nog in productie is en wellicht al in een ver stadium. Het is echter geen garantie dat het spel daadwerkelijk uitkomt. Het is dus afwachten tot Ubisoft weer officieel iets bekendmaakt over I Am Alive.