Force India blij met dubbele puntenfinish

Peterselieman

Force India eindigde gisteren voor het eerst sinds de Grand Prix van Australië weer met beide coureurs in de punten. Paul di Resta zei van zijn zesde plaats dat het zijn beste race uit zijn carrière was geweest, terwijl teamgenoot Adrian Sutil het teamresultaat roemde, maar wel hoger dan plaats acht had willen eindigen.

"Het was absoluut mijn beste prestatie. Maar ik moet er wel bij zeggen dat het mogelijk was doordat het team hier een ingrijpende update naartoe heeft gebracht. Dat stelde me in staat om dit te bereiken," zei Di Resta tegen de BBC. De Schot kende een moeilijke start van het weekend en startte mede daarom de race op de hardere banden, wat uiteindelijk gunstig voor hem uitpakte.

"We zagen er vanaf het begin sterk uit. Toen de safetycar de baan opkwam, maakte ik me even zorgen, maar het bleek geen groot nadeel. Ik kwam tussen de topteams terecht. Ik wilde mijn eigen tempo echter niet opgeven om ze achter me proberen te houden. Met een vrije baan was ik snel genoeg om de zesde plaats vast te houden."

"Het was al een tijdje ons doel om met beide auto's in de punten te eindigen, dus we kunnen heel blij zijn met dit resultaat. Deze punten geven ons bovendien weer wat extra ruimte in de strijd die we met Sauber voeren om zesde bij de constructeurs te worden," zei teamgenoot Sutil. De Duitser kende een minder makkelijke race. "Ik verloor wat posities door de Safety Car en het was ook moeilijk om de laatste stint - die dertig ronden duurde - op één setje banden te blijven rijden. Gelukkig is het me echter gelukt om als achtste te eindigen."