Beerens: "Benadering Verbeek spreekt me aan"

Olga Kroeders

Roy Beerens is opgeleefd bij AZ. De aanvaller zat bij sc Heerenveen op een dood spoor, maar floreert weer onder trainer Gertjan Verbeek.

En daar heeft zijn coach een behoorlijk aandeel in, erkent Beerens. "Zijn persoonlijke benadering spreekt me aan. Hij zegt wat ik wel en niet kan doen", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Of dat ik het zus of zo eens moet proberen. We praten dan specifiek over mijn positie en spelen onze meningen tegen elkaar uit. Daar word ik absoluut beter van. Bovendien is hij een trainer die je bij de les houdt. Dat vind ik ook positief."

"Hij haalt er bij mij alles uit wat erin zit", vervolgt Beerens. "Ik mag vrijuit spelen, aan de binnenkant of buitenkant, maar wel vanaf het middenveld zodat ploeggenoten erover heen kunnen komen. Ik ben niet plaatsgebonden en dat bevalt me prima. Het loopt voorin als een trein bij AZ."

AZ is na zeven wedstrijden de verrassende koploper in de Eredivisie. Beerens: "We hebben weliswaar een kleinere selectie dan andere titelkandidaten, maar ons groep is wel heel hecht. Nee, zeikerdjes hebben we niet. Ik denk ook dat we de andere topclubs inmiddels schrik hebben aangejaagd. Ze beseffen nu dat onze koppositie geen kwestie van geluk is, maar van goed voetbal."