Cruijff ziet kansen voor Ajax in Madrid

Olga Kroeders

Volgens Johan Cruijff is Ajax niet kansloos als het dinsdag op bezoek gaat bij Real Madrid. De Amsterdammers spelen in Madrid hun tweede groepswedstrijd in de Champions League.

Cruijff voorspelt wel een heel moeilijke avond voor de ploeg van Frank de Boer. "Het is iets te vroeg om ervan uit te gaan, dat Ajax morgen even Real Madrid in eigen huis gaat verslaan. Het is toch een heel bijzonder elftal, dat een uitstekend seizoen achter de rug heeft", schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

Vorig jaar was de kansloze uitwedstrijd bij Real Madrid (2-0), waarin Ajax volledig van het veld werd gespeeld, voor Cruijff het sein dat er iets moest gebeuren in Amsterdam. De wedstrijd van dinsdag is daarom een interessant meetpunt. "Ajax mag dan wel een paar stappen vooruit hebben gemaakt, normaal gesproken krijgt de ploeg het heel moeilijk."

"Toch houd ik een slag om de arm. Omdat Real tot nu toe één groot vraagteken is. Het team is het seizoen heel wisselvallig gestart en je kunt duidelijk zien en merken, dat ze dat niet lekker zit. Ze doen er ook alles aan om uit deze situatie komen, dus verwacht ik sowieso een heel getergde tegenstander."