"Arkham City op pc het wachten waard"

Kevin (KoosyNL)

Batman: Arkham City voor de pc is vertraagd tot november terwijl de consoleversie al in oktober in de winkels zal liggen. Toch zegt Rocksteady, de maker van de game, dat deze extra weken zeker het wachten waard zullen zijn. Sefton Hill heeft op de Eurogamer Expo gezegd dat ze veel aandacht besteden aan de pc-versie en dat pc-gamers zich niet achtergesteld hoeven te voelen.

Sefton Hill kon niet zeggen waarom de pc-versie van de game een paar weken vertraagd is maar vertelde wel dat mensen met een high-end pc een veel mooiere game zullen krijgen dan de console-gamers.

"All of the source textures and assets are done at a very very high res and we make them work on all the different SKUs. People will really love the PC version when it comes out."

De eerste game kreeg veel lof van pc-gamers omdat deze niet als een console-poort aanvoelde. Hill erkent dit en geeft aan dat er mensen bij Rocksteady werken die vervente pc-gamers zijn en er op toe zien dat de game goed werkt. Ze doen hun best om op alle platformen de beste ervaring te brengen.

"We got a lot of credit on the first one, about how well it played on the PC, and how well-refined the controls were. It's because part of our attitude is always to listen to those people. We want to make the best game we can for all SKUs."

Batman: Arkham Asylum verscheen in 2008 en was een groot succes. Eind oktober verschijnt het tweede deel in de serie, genaamd Batman: Arkham City, waarbij we vrij kunnen gaan rondlopen in Arkham City en de bende-oorlog tussen bendes van The Joker, Two Face en The Penguin moeten stoppen.