Ook EA mag niet aangeklaagd worden

Mday

Electronic Arts heeft, in navolging van Sony en indirect ook AT&T, besloten om in hun Algemene Voorwaarden een clausule op te nemen waarin te lezen is dat de gebruiker in geen enkele vorm het bedrijf mag aanklagen. Dit geldt voor gameservices als Madden, FIFA en het digitale pc-platform Origin.

Voordat er paniek uitbreekt: dit is alleen voor Amerika. In onder andere Rusland en Europa zijn deze niet van toepassing. Het is echter opzienbarend dat de aanstichter van dit plan, Sony, na hun aanpassing geen strobreed in de weg gelegd is. Dit komt door eenzelfde situatie van telecomboeren AT&T, die in hun contracten tussen werkgevers en werknemers een clausule hebben opgenomen waarin een werknemer de werkgever niet mag aanklagen. De Supreme Court in Amerika heeft besloten dat dit rechstgeldig is.

Sony nam, na het PlayStation Network-debacle, rigoureuze maatregelen om zogenaamde class action lawsuits te verbieden middels hun Algemene Voorwaarden. EA gaat hierin een stap verder en verbiedt vrijwel elke vorm van aanklacht, behalve copyright en intellectueel eigendomszaken. Oplettende gebruikers weten echter dat deze zaken in bijna alle gevallen door EA zelf worden ondernomen.