"3D-headset zal voor revolutie zorgen"

Kevin (KoosyNL)

Sony is erg enthousiast over hun nieuwe 3D-headset. Met deze accessoire verwacht Sony dat de toekomst van het spelen van games en het kijken van films er heel anders uit gaat zien. Met de headset is het mogelijk om games te spelen en films te kijken zonder dat je daar een tv voor nodig hebt.

De Sony HMZ-T1 Personal 3D Viewer bevat twee OLED schermpjes, voor elk oog één, wat het gevoel geeft dat je op een 750-inch scherm aan het spelen bent. Deze schermpjes kun je verstellen zodat ze voor jouw de beste weergave geven. Twee ingebouwde koptelefoons zorgen voor 5.1 surround sound.

De headset zal volgens Sony veel gaan veranderen in de wereld van de entertainment. Gebruikers kunnen helemaal in hun eigen wereld duiken en games en films op die manier ervaren.

"You'll soon be able to immerse yourself completely in a private world of entertainment. Slipping the straps of the device around your head, you'll feel as though you're sat in your own personal cinema.

De gadget zal in november in Japan verschijnen voor 60.000 yen (omgerekend zo'n 600 dollar). Wanneer hij ook in Europa te verkrijgen zal zijn is niet bekend.