The Voice of Holland wederom kijkcijferkanon

bennootje

De eerste aflevering van het tweede seizoen van The Voice of Holland heeft vrijdagavond 3,3 miljoen kijkers getrokken. De talentenshow was daarmee verreweg het best bekeken programma van de avond, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Ben Saunders werd vorig jaar in het eerste seizoen tot winnaar gekozen van het succesvolle programma. Vervolgens werd The Voice in de Verenigde Staten uitgezonden en werden rechten gekocht door onder meer de Britse zender BBC. Naast Angela Groothuizen, Roel van Velzen en Nick en Simon is Marco Borsato in het nieuwe seizoen te zien als coach.

"De kijker heeft kunnen zien hoe Marco Borsato, de grootste zanger van ons land, als coach debuteerde en echt een verrijking is voor het programma", vertelt Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL 4. "Ook de overige coaches zijn in topvorm en wisten vlijmscherp en met bijzonder veel humor te reageren op alles wat er gebeurde. Bovendien bleek opnieuw dat Nederland nog veel meer muzikale talenten heeft dan we ooit konden vermoeden."

Na The Voice of Holland stemden de meeste kijkers af op de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Hier keken meer dan 1,8 miljoen mensen naar. Het programma van Gordon, Hotter Than My Daughter, trok 1,7 miljoen kijkers.