Serie A onder de aandacht OM na aanhoudingen

RGS

De politie van Napels heeft acht mensen aangehouden tijdens een onderzoek naar illegale weddenschappen en banden met de maffia. Van de 150 wedstrijden die in de belangstelling staan van het Italiaanse openbare ministerie hebben er een aantal plaatsgevonden in de Serie A. De meesten vonden echter plaats in de lagere divisies van het Italiaanse voetbal.

Er heeft een uitwisseling van informatie plaatsgevonden met de FIGC (Italiaanse voetbalbond) met betrekking tot de verdachte wedstrijden,” vertelde assistent officier van justitie Rosario Cantelmo tegen Sky Sports 24. “Wij hebben contact opgenomen met de directeuren van de betrokken clubs voor een uitleg. Op dit moment noemen wij nog geen namen.

Afgelopen juni had de minister van binnenlandse zaken een matchfixing taskforce in het leven geroepen ter bestrijding van illegaal wedden binnen het voetbal. Het onderzoek was initieel gecentreerd rond achttien wedstrijden in de Serie B en de lagere divisies. Volgens de politie is er bewijs van een georganiseerd systeem tussen (oud)voetballers, wedkantoren en anderen met als doel het manipuleren van wedstrijduitslagen.

Het net gepromoveerde Atlanta, één van de onderzochte clubs, is dit seizoen begonnen met zes minpunten en de aanvoerder Cristiano Doni is geschorst voor drie en een half jaar.