Wederom brandje bij bolide Kovalainen

Peterselieman

Heikki Kovalainen en Singapore lijkt vooralsnog geen gelukkige combinatie te zijn. Vorig jaar vatte de bolide van de Fin tijdens de race vlam en bluste hij deze op het rechte stuk bij start/finish en vandaag was er wederom vuur te zien. Ditmaal ging de rechtervoorrem spontaan ontbranden.

Kovalainen had de Lotus T128 in de eerste sessie net met een versnellingsbakprobleem aan de kant gezet toen het brandje zich voordeed. "Ik ben redelijk tevreden over wat we vandaag hebben bereikt, al had ik natuurlijk liever nog wat meer ronden gereden tijdens de eerste training," zei de Fin.

"De brand was gelukkig niet zo groot als vorig jaar. De remmen worden hier zo warm dat het niet zo raar is dat ze in brand vlogen. Het was uiteindelijk niet zo'n groot probleem en we hebben uiteindelijk nog alles kunnen doen wat we van plan waren. Ik denk dat er nog wel een paar tienden uit ons nieuwe aerodynamische pakket te halen vallen, dus ik ben benieuwd wat we morgenavond kunnen doen in de kwalificatie," zei Kovalainen die de dag als achttiende afsloot op 5,5 seconden van snelste man Sebastian Vettel.