Controversiële film over Joran in première op NFF

Borizzz

Vanavond is op het Nederlands Film Festival de controversiële film Me and Mr. Jones in premiére gegaan. De film gaat doet veel stof opwaaien en gaat over over de verdwijning van Natalee Holloway. Hoofdrolspeler Robert de Hoog licht toe: "Wij hopen met deze film te laten zien wat er gebeurd kan zijn".

De Hoog is niet bang voor critici want de moeder van Natalee schrijft ook boeken over de moord op haar dochter en ze verdient daar een flinke som geld mee. 

"De film gaat niet direct over Joran en Natalee, dit is slechts het kader waarin het verhaal zich afspeelt", vertelt hoofdrolspeelster Hanna Verboom. Me en Mr. Jones gaat over de Britse undercoverjournalist Remi (gespeeld door De Hoog) die op Aruba onderzoek doet naar de verdwijning van Natalee. Hierbij krijgt Remi hulp van een ernstig zieke callgirl (een rol van Hanna Verboom). In het buitenland gaat de film Me & Mr Jones on Natalee Island heten.

De zaak Natalee Holloway is nog een heikel punt voor Aruba. Vlak voordat de opnames van de film begonnen werd Van der Sloot opgepakt voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores. "We moesten stiekem opnames maken en ze wilden ons van het eiland schoppen. Heel Aruba stond op zijn kop. Uiteindelijk hebben we met een kleine filmploeg de film geschoten", aldus de regisseur Paul Ruven.

"Het was oppassen met filmen, maar daardoor was het wel spannend en avontuurlijk", aldus Verboom. Joran wil de film graag zien en daarom is misdaadverslaggever John van den Heuvel naar de gevangenis in Peru afgereisd om hem een exemplaar van de film te overhandigen. Of en wanneer Joran de dvd mag bekijken, is niet bekend.

Me and Mr. Jones komt niet in de Nederlandse bioscopen maar verschijnt op 22 november in Nederland op dvd.