Sterke start Golfer Luiten in Oostenrijk

Stefan (sportfreak)

Golfer Joost Luiten is goed van start gegaan bij de Oostenrijk Open. In Atzenbrugg ging hij vandaag rond in 67 slagen, slechts één meer dan koploper Liam Bond uit Wales.

Luiten ging zelfs even aan de leiding van het toernooi dat tot de Europese Tour behoort, maar moest uiteindelijk aan het eind van de dag genoegen nemen met de tweede plek. "Dit was wel ongeveer de start waar ik op hoopte, ja", aldus Luiten. "Het was moeilijk vandaag. Er stond een gemeen windje en ik zag dat een score net onder par al heel goed zou zijn. Als je dan na tien holes al op -4 staat hoop je dat eigenlijk door te trekken, maar dat lukte helaas net niet door een paar bogeys, maar al met al ben ik met -5 heel tevreden."

Met winnen van het toernooi, dat trouwens niet heel erg goed bezet is, is Luiten nog niet bezig. "Nee daar ben ik niet mee bezig. Of ik nu de hoogst gerankte speler in het veld ben of dat iedereen hier is; ik ga elke week de baan in met de intentie te winnen. Dat is deze week niet anders."

De andere Nederlanders verging het vandaag minder goed. Tim Sluiter staat nog net in de top dertig, Maarten Lafeber staat met een 77e plek in de onderste regionen.