Fransen gooien vier kilo wiet uit auto

Redactie

Twee Fransen hebben woensdag tijdens een achtervolging door de politie op de A16 ruim vier kilo henneptoppen uit het raam van hun auto gegooid. In de bekleding van het dak werd later nog eens 3,5 kilo wit poeder, vermoedelijk amfetamine of cocaïne, aangetroffen, meldt het Korps Landelijke Politiediensten donderdag.

Agenten die op de A20 op weg waren naar een melding, zagen rond 18.15 uur een auto met Frans kenteken voor zich rijden. De Fransmannen reden over de vluchtstrook om een file te passeren.

De Franse auto versnelde en ging even verder op de gewone rijbaan rijden. De bestuurder maakte zich daar onder meer schuldig aan bumperkleven en rechts inhalen. De agenten wilden de auto aan de kant zetten, maar de bestuurder ging nog harder rijden. Het voertuig verliet vervolgens de A20 en ging de A16 op.

Vlak voor het Terbregseplein werd iets uit de auto gegooid. Dat bleek later een rugzak met de henneptoppen te zijn. Bij Dordrecht wisten de agenten met hulp van versterkingen de auto te stoppen. De twee inzittenden, Franse mannen van 23 en 24 jaar, zijn aangehouden.

De auto wordt gestript. De Fransmannen moeten vrijdagochtend bij de rechter-commissaris komen.