"Diablo III werkt beter op consoles dan pc"

Kevin (KoosyNL)

Sinds de aankondiging van Diablo 3 zijn er een hoop gamers die stilletje hopen dat de game ook naar de console zal komen. Deze geruchten werden eerder al versterkt toen bleek dat Blizzard op zoek was naar mensen met ervaring voor de PlayStation 3. Nu heeft Blizzard zelfs gezegd dat de controller misschien wel beter werkt dan de combinatie van muis en toetsenbord op de pc.

Jay Wilson, game director voor Diablo 3, geeft aan dat de controller enorm goed werkt in combinatie met de game. Ze zijn aan het kijken of de game naar de console zou kunnen komen en de grootste reden hiervoor is het gevoel van controle die je krijgt met de controller.

"With some of our early experiments in putting a direct control scheme into the game via a 360-like analogue controller, I've been 'Oh this feels even better, with direct control..."

Op de pc wordt de game bestuurd met de muis en het toetsenbord. Door met je muis te klikken kun je je karakter laten voortbewegen. Met de controller heb je veel meer directe controle over je karakter en volgens Wilson werkt dit erg goed. De kans dat de game ooit naar de consoles komt is erg groot. Wilson geeft aan dat mocht dit gebeuren, ze waarschijnlijk ook de mogelijkheid geven aan pc-gamers om de game met een controller te spelen.

Wanneer Diablo 3 in de winkels zal liggen is nog steeds niet bekend. Wel is de bèta sinds kort van start gegaan. Hiervan zijn ook al beelden op het web verschenen.

Diablo 3