Agent carsurft op politieauto

Djeez

De politie van Quebec is een onderzoek gestart naar de praktijken van een van hun personeelsleden. Op internet is namelijk onlangs een filmpje gezet waarop een van de agenten van deze Canadese stad aan het carsurfen is op de motorkap van een dienstauto.

Ene Pascal Ricard heeft in juni gefilmd hoe Bromsnor op de motorkap meelift terwijl de auto met lage snelheid over de weg zoeft. "Afgelopen zomer was carsurfen echt een trend onder jongeren", zo liet hij gisteren in een interview weten. "Hierop besloot ik een fillmpje op internet te plaatsen waarin is te zien dat ook de politie zich hieraan waagt."

De agent op de motorkap is zo te zien foto's aan het maken. Dat is zeer goed mogelijk, omdat de dag ervoor een ongeluk was gebeurd op de bewuste snelweg. Mogelijk wilde de beste man zo het ongeluk reconstrueren.

Volgens voormalig reconstructie-expert Pascal Ricard is het meeliften op de motorkap tijdens een politieonderzoek ongepast en levensgevaarlijk. De politie is inmiddels op de hoogte van het filmpje en is een onderzoek gestart,

Carsurfende agent
De agent op de motorkap
Klik op de foto voor een filmpje