Ook coach VanVelzen leert van The Voice of Holland

Redactie

Roel van Velzen steekt zelf ook nog het een en ander op van The Voice of Holland. De zanger, die vanaf vrijdag weer in de talentenjacht te zien is als coach, leert van zijn eigen commentaar. "Ik word me nog meer bewust van de dingen die ik doe", vertelt VanVelzen aan Metro.

"Soms sta ik zelf op het podium en maak ik fouten die ik de dag daarvoor nog als aanwijzing gegeven heb", legt VanVelzen uit. "Dat is het mafste dat is ontstaan uit vorig jaar."

VanVelzen won The Voice of Holland vorig jaar met zijn 'leerling' Ben Saunders. Inmiddels werken de twee niet meer veel samen. "Bij de eerste paar liedjes heb ik daadwerkelijk met hem in de studio gezeten en nog wat vocal coaching kunnen doen. Maar op een gegeven moment moet je iemand ook loslaten. Ik wil niet dat we altijd aan elkaar verbonden zijn."

Volgens VanVelzen zit een overwinning er dit jaar weer in. In de eerste aflevering harkt hij deelnemer Guy binnen. "Ik heb met Guy wel een hele goeie slag te pakken. Maar er zitten meerdere Bens bij, zeg maar."