Mick Jagger twijfelt over jubileumtournee Stones

Redactie

Mick Jagger en zijn mede-Rolling Stones weten nog niet of ze volgend jaar een jubileumtournee maken. Al maanden gaan geruchten dat de legendarische rockband een toer plant ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan, maar de zanger ontkent dat.

"Ik heb geen idee of er een tournee komt", vertelt de 68-jarige rocker. "We hebben het er nog niet over gehad. We zijn er nog niet uit of het volgend jaar eigenlijk wel onze vijftigste verjaardag is. Het hangt er maar van af wanneer je begint met tellen."

Jagger doelt met die laatste opmerking op drummer Charlie Watts, die zich pas in 1963 aansloot bij de band. De zanger pest de drummer daar regelmatig mee. "Ik zeg tegen Charlie: wat triest dat je niet aanwezig mag zijn op onze vijftigste verjaardag."

Of er daadwerkelijk een tournee komt, hangt voornamelijk af van Jagger en Keith Richards. De Stones-gitarist maakte de zanger in zijn vorig jaar verschenen autobiografie belachelijk. Jagger reageerde daarop door te stellen dat er voor Richards eigenlijk geen plek meer is in de band.

De laatste tournee van The Rolling Stones vond plaats in 2007. Jagger heeft inmiddels een nieuwe groep opgericht, genaamd SuperHeavy.


Mick Jagger twijfelt over jubileumtournee Stones (Foto: Novum)