Nederlands Film Festival 2011 van start

dekatophetspek

De 31e editie van het Nederlands Film Festival gaat woensdagavond van start in Utrecht. Tijdens het festival gaan veel Nederlandse films in première, waaronder Isabelle, Bennie Stout, en Me and Mr. Jones. De openingsfilm is De Bende van Oss.

Zoals ieder jaar licht het NFF een prominente Nederlandse filmmaker uit. Dit jaar is dat filmproducent Frans van Gestel. Hij is verantwoordelijk voor vele Nederlandse films, variërend van arthousefilms als Stellet Licht en De Poolse Bruid tot grote publieksfilms als Vet Hard, Alles Is Liefde en Zwartboek.

Het jaarlijkse hoogtepunt van het NFF is de uitreiking van de Gouden Kalveren. Deze worden op vrijdagavond 30 september uitgereikt in de Stadsschouwburg in de categorieën lange en korte speelfilm, lange en korte documentaire en televisiedrama.

Momenteel is alleen de voorselectie van ruim tachtig filmtitels bekend. De genomineerden voor de Gouden Kalveren worden op maandag 26 en dinsdag 27 september bekendgemaakt tijdens de dagelijkse festivaltalkshow met cabaretière, radio-dj en presentatrice Claudia de Breij.