Ben Arfa: "Heb het voetbal verschrikkelijk gemist"

Olga Kroeders

Hatem Ben Arfa maakte gisteren zijn rentree bij Newcastle United. Hij stond bijna een jaar aan de kant nadat hij zijn been brak.

De aanvallende middenvelder brak zijn been in de wedstrijd tegen Manchester City. Nigel de Jong was degene die de overtreding op Ben Arfa maakte. Voor het eerst in bijna een jaar tijd speelde hij weer met zijn ploeg mee. Hij stond zeventig minuten op het veld in de wedstrijd tegen Nottingham Forest, die Newcastle met 4-3 won na verlenging.

"Ik telde de uren tot aan de aftrap van de wedstrijd tegen Forest", zegt Ben Arfa tegen Le Parisien over zijn rentree. "Ik had een zwaar jaar en als je dan terugkeert op het veld geeft dat een prachtig gevoel. Ik heb heb het voetbal zo verschrikkelijk gemist. Ik leef weer."

"Ik heb geen pijn gehad tijdens de wedstrijd. Helemaal niets gevoeld", vertelt de 24-jarige speler verder. Volgens hem is het nu aan trainer Alan Pardew om te bepalen of hij snel nog meer wedstrijden zal spelen. "Ik heb het idee dat hij me stap-voor-stap wil brengen. Ik voel me nu klaar om elke wedstrijd te spelen. Ik kan niet wachten om weer het veld op te stappen."