Nog veel onduidelijkheid over dood meisje CNV

Redactie

Er is nog veel onduidelijkheid over wat zich dinsdag heeft afgespeeld bij het kantoor van CNV Publieke Zaak in Den Haag, waar een 10-jarig meisje dood werd gevonden. De politie laat woensdagmiddag weten nog geen compleet beeld te hebben van de omstandigheden waarin het meisje de dood vond.

Omroep West meldt dat het meisje door haar 38-jarige moeder zou zijn gewurgd. De politie reageert verbaasd over die berichtgeving. "Er is nog niets over de doodsoorzaak bekend. Aan dit soort cowboyverhalen hebben we niets", zegt een woordvoerder. Woensdag vindt sectie op het lichaam van het slachtoffer plaats.

Medewerkers troffen het levenloze meisje dinsdagmiddag aan in de tuin van het vakbondsgebouw. Haar broertje van 7 jaar mankeerde niets en is opgevangen door familie. De moeder werd aangehouden. Ze werkte bij CNV en bezocht dinsdagmiddag om nog onbekende reden haar voormalig werkgever met haar twee kinderen.

Het onderzoek is nog in volle gang, meldt de politie. Zo is de recherche woensdag bezig met sporenonderzoek op de plaats waar het lichaam werd gevonden. Ook worden getuigen gehoord.