Veilig vrijen-spotjes te hitsig

static

Nieuwe Postbus 51-spotjes over veilig vrijen worden alleen nog na 20.00 uur uitgezonden. De spotjes, die eerst ook overdag te zien waren, zijn bij nader inzien niet geschikt voor kinderen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) woensdag laten weten in antwoord op Kamervragen van de SGP.

In de filmpjes zijn vrijende, deels ontklede stellen te zien, zowel hetero's als homo's. De boodschap is dat je over condooms moet beginnen voordat je broek uitgaat.

SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf stelde in zijn Kamervragen dat de campagne bij jonge kinderen tot 'negatieve effecten' zouden leiden. Schippers antwoordt dat de spotjes inderdaad niet zijn 'afgestemd' op kinderen jonger dan 12. Volgens Schippers zijn de spotjes sinds 8 september alleen nog 's avonds op televisie. Dat is een dag voordat de SGP de Kamervragen indiende.

Schippers meldt verder dat op Postbus 51-spotjes voortaan de Kijkwijzer wordt toegepast. Aan de hand daarvan zal worden bepaald wanneer de spotjes kunnen worden uitgezonden. Overigens is het kabinet van plan volgend jaar te stoppen met Postbus 51-campagnes op het gebied van leefstijl.


Veilig vrijen-spotjes te hitsig voor overdag (Foto: Novum)