Pachter: "Call of Duty stoot GTA van de troon"

Kevin (KoosyNL)

De favoriete analist van menig gamer heeft weer in zijn glazen bol gekeken en een aantal interessante uitspraken gedaan. Michael Pachter heeft namelijk gezegd dat Call of Duty op dit moment de koning van de mainstream-games is geworden en daarmee Grand Theft Auto van zijn troon heeft gestoten.

Volgens Pachter was Grand Theft Auto altijd de populairste serie onder mainstream-gamers en zorgde de release van nieuwe trailers en ander nieuws over de game altijd voor veel opschudding. Toch heeft de jaarlijks terugkerende Call of Duty-serie van Activision nu deze positie overgenomen.

Toch wil dat niet zeggen dat Call of Duty altijd op deze troon zal blijven zitten. Pachter waarschuwt dat de Call of Duty-serie wel eens last kan ondervinden van de jaarlijkse releases en dat mensen er op een gegeven moment genoeg van hebben.

De nieuwste game in de Call of Duty-serie zal eind dit jaar verschijnen met Modern Warfare 3. Een nieuwe Grand Theft Auto is nog niet aangekondigd maar er wordt gespeculeerd dat deze wellicht eind 2012 in de winkels zou kunnen komen te liggen.

CAll of Duty