"Feyenoord in zomer uit Categorie 1"

Peterselieman

Feyenoord is hard bezig om uit de financiële problemen te geraken en verwacht in de zomer van 2012 de gevreesde Categorie 1 van probleemclubs te kunnen verlaten. President-commissaris Dick van Well maakte dit vandaag bij AD Sportwereld bekend.

"Dan zullen wij voor 100 procent zeker categorie 1 verlaten. We moeten over dit seizoen zwarte cijfers schrijven en begrotingsdiscipline tonen. Dat zal ook gebeuren," zei Van Well die er aan toevoegde dat de schuld die een jaar geleden nog veertig miljoen euro bedroeg nu meer dan gehalveerd is.

De Rotterdammers krijgen hierbij steun van voetbalbond KNVB die gisteren al benadrukte dat de club op de goede weg is om weer financieel gezond te worden. "Afgelopen zomer was op transfergebied natuurlijk zeer winstgevend. We hebben met Castaignos, Wijnaldum, Fer en de jeugdspelers Rekik en Aké bruto ruim dertien miljoen euro opgehaald. Dat is voor een belangrijk deel het werk van Martin van Geel en Eric Gudde. Die hebben het samen fantastisch uitonderhandeld. Vakwerk," zei Van Well hierover.

De president-commissaris ligt overigens samen met Gudde al maanden onder vuur bij de harde kern van de club die dan ook hun vertrek eist. Afgelopen zaterdag eisten de 'fans' openheid van zaken bij de club, maar Feyenoord kan deze pas in november geven omdat de cijfers eerst nog door de Raad van Commissarissen en door de KNVB goedgekeurd moeten worden. "Mensen creëren vaak hun eigen waarheid. Maar dat is niet dé waarheid," zei Van Well over de mensen die denken dat de club niet op de goede weg is.