Mol twee jaar langer bij Vacansoleil

Olga Kroeders

Afgelopen weekend kwamen Vacansoleil-DCM en Wouter Mol een contract overeen voor 2012 en 2013. De renner, die in 2010 de Ronde van Qatar wist te winnen, heeft de laatste maanden weer zijn grote waarde voor het team getoond. Na blessureleed eind 2010 en begin 2011 is de man uit Heerhugowaard weer op niveau. Vandaag bewees hij dit wederom met een tweede plek in de kermiskoers van Viane nipt achter ploegmaat Stijn Devolder.

Mol is verheugd met het nieuwe vertrouwen: "Ik heb vanaf het begin met de ploeg kunnen meegroeien en ben blij met de tweejarige overeenkomst. Ik kijk er nu al naar uit om na een goede winter de lijn van dit najaar door te kunnen trekken."

Ploegleider Hilaire Van Der Schueren onderkent het belang van een renner als Mol: "Zoals Wouter in WorldTour koersen als Hamburg en Plouay taakbewust tot diep in de finale meegaat is van enorme waarde voor de balans in ons team. Mol kent het team en de mensen door en door en is ook voor jonge renners een welkome gids in en buiten de koers."

Vanaf 2006 rijdt Wouter Mol voor de semi-professionele formatie van Daan Luijkx. In 2009 maakte de 29-jarige Mol mee de overstap naar de Pro continentale ploeg dat sinds 2011 actief is in de WorldTour. Net als Wout Poels is de lange hardrijder volgend jaar toe aan zijn zevende jaar in de ploeg van manager Daan Luijkx.