Drenthe bedankt Babel voor introductie

Olga Kroeders

Royston Drenthe kon zich geen beter debuut wensen bij Everton. De Nederlander schonk zijn nieuwe club de zege tegen Wigan Athletic.

De oud-speler van onder meer Feyenoord kwam in de 58ste minuut het veld in en maakte zeven minuten in blessuretijd de derde treffer van de Premier League-club. Drenthe bedankt Ryan Babel, speler van het Duitse Hoffenheim. "Hij is er als gids verantwoordelijk voor dat ik me hier zo snel thuis voel. Ik huur zijn huis en heb alle informatie gekregen die ik nodig heb", zegt Drenthe in De Telegraaf.

"Ik train nu drie weken mee en heb Denis, met die moeilijke achternaam (Stracqualursi, red.) bijna elk kopduel zien winnen. Na een lange bal van Tim Howard rende ik vast diep en kopte hij wéér door", beschrijft Drenthe zijn doelpunt.

"Eenmaal op snelheid was ik niet meer in te halen en kon ik binnenschieten. Heerlijk als je op zo'n manier bij een club kunt binnenkomen", zegt hij. Drenthe speelde nog niet samen met John Heitinga, die na zijn kuitblessure op de bank moest blijven zitten.