[Serie A] Cavani doet AC Milan de das om

Niels (DerMeister)

AC Milan wacht nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen. Nadat de ploeg vorige week met 0-0 gelijkspeelde tegen Lazio Roma, werd vandaag met 3-1  verloren van Napoli. Man van de wedstrijd werd Edinson Cavani. De Uruguyaan was verantwoordelijk voor de gehele doelpuntenproductie van Napoli.

Milan begon sterk aan de wedstrijd en kwam via een schitterend doelpunt van Liverpool-huurling Alberto Aquilani op voorsprong. Vanaf de rand van het strafschopgebied kopte hij prachtig binnen. Toch konden de bezoekers niet lang van de voorsprong genieten. Twee minuten later scoorde Cavani namelijk de gelijkmaker. Na ruim een half uur spelen was het diezelfde Cavani die Napoli op voorsprong wist te zetten. Een geplaatst schot, die in de rechterhoek achter Milan-goalie Christian Abbiati belandde, betekende de 2-1.

Na rust liep Napoli naar 3-1 uit via opnieuw Cavani. Abbiati wist nog prima redding te brengen op een schot van Marek Hamsik, maar had geen antwoord op de rebound van El Matador. Bij Milan stonden Mark van Bommel en Clarence Seedorf in de basis, maar beide Nederlanders konden niet imponeren. Van Bommel werd na een uur gewisseld voor Urby Emanuelson, die evenmin indruk kon maken.

Door de winst gaat Napoli aan kop in de Serie A. De ploeg heeft, net als Juventus, Udinese en Cagliari, de maximale score van zes punten uit twee wedstrijden. Napoli heeft echter een iets beter doelsaldo. Milan heeft na twee duels slechts één punt en staat daardoor zeventiende.