[Bundesliga] Bayern klopt Schalke en is koploper

Stefan (sportfreak)

Bayern München gaat weer aan de leiding in de Bundesliga. In Gelsenkirchen werd Schalke 04 eenvoudig opzij gezet: 0-2.

Bayern had midweeks een overtuigende zege geboekt bij Villarreal (0-2) in de Champions League, maar daarin verloor Der Rekordmeister wel topscorer Mario Gómez met een spierblessure. De spits in bloedvorm werd tegen Schalke vervangen door Nils Petersen. De topscorer van vorig seizoen in de 2. Bundesliga gaf direct zijn visitekaartje af bij trainer Jupp Heynckes. Petersen scoorde de 0-1.

Na twintig minuten was de jonge spits trefzeker na een goede combinatie met Franck Ribéry, die andermaal zijn ploeg bij de hand nam. Petersen wist vervolgens Schalke-doelman Ralf Fährmann in twee instanties te passeren. Kort daarvoor was Klaas-Jan Huntelaar gevaarlijk voor Schalke, maar de Oranje-international vond Manuel Neuer op zijn weg, die terugkeer in de Allianz Arena.

Neuer stond tot deze zomer onder contract bij Die Königsblauen, maar werd na een lange soap door Bayern losgeweekt bij Schalke, tot ongenoegen van beide schare fans overigens. Neuer wist bij zijn kortstondige rentree het doel schoon te houden. Huntelaar en Raúl wisten de keeper van de Duitse nationale ploeg zelden in de problemen. De oud-Ajacied was nog dichtbij een treffer.

Na ruim een half uur spelen schoot Huntelaar net voorlangs nadat Jerome Boateng de bal klaar legde voor de Nederlander. Neuer kon echter opgelucht ademhalen. Het bleek ook meteen het laatste gevaarlijke moment van Huntelaar, die in de tweede helft werd vervangen door Teemu Pukki. Bayern werd vrijwel geen moment in de problemen gebracht en liep ook nog verder uit.

Thomas Müller besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief in het voordeel van Bayern, dat na zes wedstrijden vijftien punten heeft. De koppositie wordt daardoor weer overgenomen van Werder Bremen en Borussia Mönchengladbach, beiden dertien punten. Bayern lijkt daarmee ondanks de afwezigheid van Arjen Robben en inmiddels ook Gómez nu al goed op titelkoers.