[Premier League] 'Rood' Liverpool verliest van Spurs

Sjors (Sj0rSz)

Tottenham Hotspur heeft vanmiddag aan het zelfvertrouwen kunnen werken. De ploeg van trainer Harry Redknapp won namelijk met 4-0 van Liverpool, dat geen beroep deed op Dirk Kuijt. Bij The Spurs begon Rafael van der Vaart, die terugkeerde van een blessure, op de bank.

Tottenham Hotspur stond binnen tien minuten al op voorsprong door een treffer van Luka Modric. Twintig minuten later leek de wedstrijd gespeeld te zijn, nadat Charlie Adam na twee keer geel vroegtijdig kon gaan douchen. Na de pauze verscheen Van der Vaart binnen te lijnen, waarna The Spurs helemaal los gingen.

Tussen de 66e en de 68e minuut scoorden achtereenvolgens Jeremain Defoe en Emmanuel Adebayor. Hiermee leek de wedstrijd beslist te zijn. Dit werd nog maar eens bekrachtigd door de tweede rode kaart voor Liverpool. Martin Skrtel verzamelde, net als zijn ploeggenoot Adam, twee gele prenten en mocht vertrekken.

In de staart van de wedstrijd maakte Adebayor zijn tweede treffer van de middag. Liverpool blijft door de nederlaag op de achtste plaats staan, waar Tottenham Hotspur naar de elfde plaats steeg. Toch kan dit nog wijzigen, omdat er op dit moment nog drie wedstrijden worden gespeeld.