Denzel Washington in remake Argentijnse thriller

Redactie

Denzel Washington heeft de hoofdrol aangeboden gekregen in de Amerikaanse thriller The Secret In Their Eyes. Het Argentijnse origineel, El Secreto de Sus Ojos, won vorig jaar de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Geruchten voor een Amerikaanse remake deden in oktober al de ronde. Billy Ray is bij het project betrokken als scenarist en regisseur, schrijft de Canadese filmsite Twitchfilm. Hij regisseerde eerder de misdaadthriller Breach en schreef het scenario van misdaaddrama State of Play.

The Secret In Their Eyes gaat over een gepensioneerde strafpleiter die met een boek bezig is om zijn problemen van zich af te schrijven. Jaren geleden was hij betrokken bij een brute moordzaak, en zijn baas heeft zijn avances altijd afgewezen. Beide zaken achtervolgen hem decennia later nog.

De 56-jarige Washington begint binnenkort met de opnames van Flight, onder regie van Robert Zemeckis. In dit drama speelt hij een piloot die zijn passagiersvliegtuig ternauwernood kan landen als zijn apparatuur het begeeft. Hij wordt als held onthaald, tot aan het licht komt dat hij onder invloed was van alcohol en drugs.


Denzel Washington in remake Argentijnse thriller (Foto: Novum)