Newey: "Vettel wil titel in stijl pakken"

Peterselieman

Sebastian Vettel wil zijn wereldtitel in de Formule 1 in stijl winnen, zo heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey laten weten. Volgens de Brit is de inhaalactie van de Duitser op Fernando Alonso in Italië vorige week een goed voorbeeld van. De regerend wereldkampioen pakte zo de zege op Monza.

"Sebastian wil niet rustig naar de wereldtitel rijden, hij wil hem verdienen. Dat zag je op Monza, het was een actie waar je ballen voor nodig hebt. Wij wisten dat het voor Sebastian lastig ging worden om de leiding weer over te nemen. Er zou altijd een mogelijkheid zijn om dat via de pitstops te doen, maar als ook dat niet zou gaan lukken dan zou het een lastig verhaal worden," zei Newey tegen Autosport.

De Brit denkt dat Vettel zijn tweede titel op rij volgende week in Singapore al wel kan gaan behalen en dat de Duitser zich door zijn inhaalacties een goede racer heeft getoond. "Wat zo indrukwekkend aan hem is, is dat hij zelden twee keer dezelfde fout maakt. Hij leert snel bij en doet zijn critici versteld staan. Vorig jaar zeiden de mensen dat hij het goed deed wanneer hij vanuit leidende positie een gat kon slaan en niemand in kon halen, maar na de laatste races zullen die mensen dat niet meer zeggen."