Recorddrukte op de Tokyo Game Show

Pheno

De Tokyo Game Show heeft dit jaar een record te pakken: het is nog nooit zo druk geweest op de eerste publieke dag. Er zijn 86.700 bezoekers op de beurs afgekomen. Het vorige record was van 2006 toen de PlayStation 3 werd getoond.

De eerste foto hieronder is niet eens de wachtrij voor tickets. Dit is de ruimte tussen twee beurshallen in, waar cosplayers zich ophouden. Vorig jaar was het al een kunst om er doorheen te komen, dit jaar is de uitdaging een stukje groter. De PlayStation Vita, Monster Hunter 3G en Final Fantasy XIII-2 zijn het populairst. Je kon binnen een half uur na de opening van de beurs al tijdelijk niet meer aansluiten in de rij voor de PlayStation Vita bij Sony, zoals je ziet op de tweede foto. Er wordt een ticketsysteem gebruikt voor Monster Hunter 3G en Final Fantasy XIII-2 om de wachtrijen in proporties te houden. De twaalfhonderd tickets voor Monter Hunter 3G waren in drie kwartier weg. Aan Final Fantasy XIII-2 was toen al niet meer aan te komen.

Games die geen tickets gebruikten hebben lange wachtrijen. Wilde je Sengoku Basara 3 Utage op de PlayStation 3 spelen bij Capcom? Drie uur wachten. Als je met mindere graphics kon leven hoefde je maar twee uur te wachten op de Wii-versie. Resident Evil Revelations had 150 minuten wachttijd en Dragon's Dogma ietsje minder: 140 minuten. 

Zou jij voor een game in zulke rijen gaan staan?

Drukte tussen de beurshallenDrukte PS Vita