Alderweireld ligt niet wakker van Matavz

Sjors (Sj0rSz)

Morgenmiddag staat de topper tussen PSV en Ajax weer op het programma. De Amsterdammers hebben het traditioneel moeilijk in Eindhoven. In de afgelopen 33 jaar wisten zij slechts drie keer te winnen.

Vorig seizoen eindigde beide wedstrijden tussen de twee Nederlandse voetbalgrootmachten in een doelpuntloos gelijkspel. Toch lijkt de koppositie van Ajax voor een extra opkikker binnen het Amsterdamse kamp te zorgen. "Dat wij daar als koploper naar toe gaan is heel belangrijk voor ons", liet Toby Alderweireld op de officiële website van zijn club weten. "We gaan daarheen om te winnen en moeten dat ook uitstralen."

De verdediger realiseert zich echter ook dat de laatste zege in Eindhoven inmiddels al weer een aantal jaar geleden is. "Dat moet ook de motivatie zijn daar een keer met drie punten te vertrekken. Ondanks dat PSV thuis gewoon heel sterk is met het publiek erachter, hebben wij genoeg kwaliteit om daar voor de winst te gaan."

Met die laatste uitspraak refereert de Belgisch international naar de brede selectie van Ajax. "Als je ziet wie er allemaal bij ons op de bank zitten, echt alleen maar goede spelers. Dat is de sterkte van onze groep. Iedereen kan het verschil maken en heeft zijn eigen kwaliteit."

De verwachting is dat Alderweireld morgenmiddag aan Tim Matavz wordt gekoppeld. De Sloveen verruilde in de transferperiode FC Groningen voor PSV. "Ik vind hem een goede speler, maar niet een waarvan ik 's nachts wakker lig", aldus de Belg. "Soms is hij twintig minuten onzichtbaar om vervolgens toe te slaan. Ik vind het wel lekker tegen hem te spelen. Hij is niet extreem snel of sterk, maar gewoon heel slim. Daarom moet je geconcentreerd blijven en goed 'staan'. Dan los je al veel op."