Doodse stilte bij Pauw & Witteman-troonrede

Peter (pberends)

'De Troonrede van het Volk', een initiatief van de VARA-talkshow Pauw & Witteman en Maurice de Hond, lijkt nog geen succes. Bij een aantal voorstellen bleef het vrijdagavond in de VARA-talkshow doodstil. Bij de Troonrede van het Volk kunnen mensen ideëen inzenden (crowd-sourcing) die uiteindelijk in de Troonrede zouden moeten komen.

Inmiddels heeft het initiatief al 700 inzendingen binnen. "Als politieke partijen die een minderheidsregering gedogen meer dan 30 procent van hun verkiezingsbeloftes verkwanselen: nieuwe verkiezingen", zo las Pauw een stelling voor. "Onzin", reageerde politiek analist Frits Wester meteen, waarop een doodse stilte volgde op de stelling.

Pauw vervolgde met een tweede ingezending: "Een oneven aantal zetels in de Tweede Kamer, zou dat een idee zijn?" "En dan?", reageerde cabaretier Raoul Heertje enigszins verbaasd. Het is dan ook te hopen voor Pauw & Witteman dat er maandag betere voorstellen naar boven komen drijven, als in de uitzending de Troonrede van het Volk definitief besproken wordt.

Het idee lijkt overigens niet bepaald nieuw, twee jaar geleden probeerde Rita Verdonk al ideëen in te zamelen via internet voor haar politieke partij Trots op Nederland.


Doodse stilte bij voorproefje Pauw & Witteman-troonrede