Junks kunnen aan het gas

Djeez

Amerikaanse drugsverslaafden hebben een nieuw snufje ontdekt om high van te worden. Ze gaan massaal aan het gas. Het gas dat in een airconditioning zit, welteverstaan.

De airco's, in groten getale aanwezig in het immer hete Las Vegas, zijn gevuld met CFK's. Talloze eigenaren van zo'n apparaat hebben zich al tot reparateurs moeten wenden omdat het gas op was. "We zien het de laatste tijd steeds vaker", vertelt manager van een aircobedrijf Lance Fernandez. "Vroeger zagen we het een of twee keer per maand, nu gebeurt het meerdere keren per maand."

Monteurs zien geregeld dat er geen gas meer in een airco zit, iets dat niet zou mogen gebeuren in een gesloten ruimte. Op internet zijn filmpjes te zien hoe pubers met een ventiel het gas binnenkrijgen. Iets dat niet zonder gevaar is.

Het gas kan namelijk leiden tot duizeligheid en zelfs de dood. Men kan er namelijk een hartstilstand van krijgen. Reparateurs brengen nu voor zo'n honderd dollar een slot aan op het ventiel, in de hoop dat dit junkies afschrikt.


Een nieuwsfilmpje over de nieuwe drug