Briatore: "Geen Alonso en Vettel in één team"

Peterselieman

Flavio Briatore denkt niet dat Fernando Alonso en Sebastian Vettel in één Formule 1-team passen. De Italiaan werkte in het verleden bij Renault met Alonso en kent daardoor de Spanjaard goed. Alonso liet onlangs weten dat wat hem betreft Vettel best welkom was bij Ferrari.

"Ik zou ze echt nooit samen in één team willen hebben. Ze zouden het team verdelen en in tweeën splitsen en daardoor zwakker maken," zei Briatore tegen Auto Bild. Hij ziet veel overeenkomsten tussen Vettel en Alonso en trekt de parrallel met Michael Schumacher uit het Benettontijdperk. "Vettel is een supergoede coureur en hij heeft dezelfde instelling die Alonso en Schumacher hadden voordat ze hun eerste wereldtitel pakten. Net als die twee jongens is Vettel na het behalen van zijn kampioenschap meer zelfverzekerd geworden."

De Italiaan heeft er moeite mee hoe Schumacher nu in de Formule 1 presteert. "Ik denk liever aan de Schumacher uit zijn Benetton- en Ferrari-periode. Hij is te lang weggeweest uit de Formule 1 en heeft nu al moeite om bij de eerste tien te zitten. Ik vind dat nogal treurig."