'Paleis' Winston Bogarde voor prikkie geveild

Mick (Philosocles)

Het landhuis van oud-profvoetballer Winston Bogarde in het Amsterdamse Osdorp is vrijdag voor 1,1 miljoen euro geveild. Het gigantische pand stond al vier jaar te koop, maar de hypotheekprijs van 2,8 miljoen euro had niemand ervoor over.

De 40-jarige ex-international, die als verdediger voor het Nederlands elftal uitkwam en daarnaast onder contract heeft gestaan bij Ajax, AC Milan, Barcelona en Chelsea, kon zijn financiële verplichtingen niet meer nakomen. In mei ging al een ander huis van hem onder de hamer, en ook een penthouse in IJburg wordt geveild.

Het 900 vierkante meter grote 'paleis' aan de Osdorperweg werd aangeprezen als het grootste huis van Amsterdam. Het herbergt onder meer een feestzaal van 300 vierkante meter, negen kamers, een zwembad en een whirlpool, en staat op ruim drieduizend vierkante meter eigen grond. In 2007 bedroeg de aanvankelijke vraagprijs 3,5 miljoen euro.

Notaris Vic van Heeswijk, die de zaak afwikkelt, wilde niet veel kwijt over de achtergrond van de veiling. "Maar banken laten niet zomaar huizen veilen. Het gaat bijna altijd om mensen die niet communiceren, naar een ver land zijn vertrokken of grote schulden hebben."

Voormalig huis Winston Bogarde 
Voormalig huis Winston Bogarde (foto: Google Maps)